Kolbøtten har 2 vuggestuegrupper og 2 børnehavegrupper. Huset er i 2 etager, og på hver etage er der 1 vuggestuegruppe med 12-13 børn og 1 børnehavegruppe med 20-22 børn.

Vi er en forholdsvis ny institution, som flyttede ind i Thunøgade i 2018. Vores skønne hus giver plads til masser af udfoldelse - både når vi boltrer os i vores skønne lokaler inde - og når vi prøver kræfter med alt det, der er på vores legeplads.

En stor del af medarbejderne har særlige kompetencer inden for sansemotorisk udvikling. Det betyder, at vi kan følge børnene lige dér, hvor de er rent motorisk og tage udgangspunkt i dét i forhold til barnets udvikling.

Kolbøtten er et dejligt nyt hus fra 2018. Her er god plads, højt til loftet og en legeplads med masser af plads til fysisk udfoldelse og sjov aktivitet. Vi viser dig gerne rundt - så kontakt os endelig og aftal en tid

Gode rammer til leg og fysisk aktivitet

Kolbøtten bor i et dejligt hus fra 2018. Huset er lyst og rart at være i - velindrettet, så børnene helt naturligt får stimuleret alle sanser, konstant bevæger sig og udfordrer sig motorisk i legen. 

Vi har 2 vuggestuegrupper og 2 børnehavegrupper. Huset er i 2 etager, og på hver etage er der 1 vuggestuegruppe med 12-13 børn og 1 børnehavegruppe med 20-22 børn.  

Mange af aktiviteterne i Kolbøtten bærer præg af vores fokus på motorik. Børnene kan f.eks. give og få massage, skabe lege der stimulerer sanserne og udøve fysiske aktiviteter, der får pulsen lidt op

Under Corona ser hverdagen lidt anderledes ud end beskrevet her. F.eks. er vi meget mere ude - og børnene er delt op i mindre grupper. Vi arbejder stadig med vores pædagogiske værdier ud fra de rammer, vi har nu - og sørger for, at børnene har et tryg og god hverdag.    

Motorik er vores fokus

I Kolbøtten er der ansat 8 pædagoger, 2 pædagogstuderende, 1 pædagogisk assistent, pædagogmedhjælpere, 1 køkkenassistent og 1 pædagogisk leder. Flere af pædagogerne har eller er på vej til at få en efteruddannelse i børns sansemotoriske udvikling.

Vi tilstræber at arbejde i et flow ved at flekse mellem opgaver af pædagogisk og praktisk karakter med en klar prioritering: Børn før praktisk arbejde – opvask kan vente, det kan børn ikke!

Dagens rytme

Som pædagoger er vi ”arkitekter” i opbygningen af en fælles pædagogisk hverdag, som vi løbende justerer ift. de opgaver, der skal løses. Om formiddagen deler vi som regel børnene op i mindre grupper - bl.a. for at skabe ro og tid til nærvær og fordybelse. 

I vores dagsrytme, leverum, værner vi som pædagoger om de lege og aktiviteter, der opstår blandt børnene ved at undgå unødvendige afbrydelser. Vi deltager i børnenes gøremål, bruger vores faglighed til at sætte aktiviteter i gang, der styrker og udvikler.

Alle sanser stimuleres

Mange af vores aktiviteter og måder at være sammen med børnene på bærer præg af vores fokus på motorik. Børnene kan f.eks. give og få massage, skabe lege der stimulerer sanserne og aktiviteter, der får pulsen lidt op. Vi voksne vender f.eks. barnet på hovedet, snurrer rundt og arbejder med stimuli inden for forskellige føleflader.

Velkomstfolder: Du kan læse mere om os i vores lille velkomstfolder

Read more about us here.

Den pædagogiske læreplan er desuden udgangspunktet for næsten alt, hvad vi laver i løbet af dagen. Du kan hente den her og få meget mere at vide.

I Midtbyens Dagtilbud får alle børn serveret mad til frokost. Vi er stolte af, at alle måltider bliver lavet fra bunden af vores dygtige køkkenmedarbejdere - i afdelingernes egne køkkener. Det sikrer, at børnene får sund, nærende og alsidig kost - og at kvaliteten er helt i top. 95 % af maden er økologisk

Vi laver selv maden i Kolbøtten

I Kolbøtten kan man omkring spisetid opleve en liflig duft af veltillavet mad fra vores dejlige køkken, som Heidi styrer med fast og kyndig hånd. 

De 10 dygtige køkkenmedarbejdere i dagtilbuddet arbejder tæt sammen - udveksler opskrifter og inspirerer hinanden, og børnene får på den måde sund og alsidig kost og præsenteres for meget forskellig mad fra flere dele af verden. 

Børnene lærer om maden, om råvarerne, om måden maden bliver tilberedt på og - ikke mindst - lærer børnene værdien i sammen at nyde det gode måltid i en rar stemning.

Alle afdelinger følger Aarhus Kommunes vejledning om "Mad og måltider", som du kan læse her.

Eftermiddagsmad

Kolbøttens forældreråd har valgt at stå for en forældrebetalt eftermiddagsmadordning. For et månedligt beløb er dit barn garanteret et sundt måltid, som bl.a. kan være friskbagt grovbrød, frugt og grønt. Vores fantastiske køkkenassistent laver maden, og pengene går til hendes løn og til indkøb af råvarer.

Sukker med omtanke

I Kolbøtten begrænser vi brugen af sukker og anvender det primært som krydderi – f.eks. kanelsukker til risengrøden, i frugtgrøden og ved småkagebagningen til jul. Ved særlige lejligheder sker det, at vi serverer noget sødt og sukkerholdigt i begrænset mængde. Det kan for eksempel være ved en sommerfest, julefest og fastelavn. Du kan læse mere om dagtilbuddets "Sukker med omtanke" her.

Du kan se vores seneste smiley fra Fødevarekontrollen her  

Forældrene stemmer om kostordningen

Det er dig som forælder, der er med til at bestemme, om vi skal have en fælles, selvbetalt frokostordning, eller om børnene skal have med madpakker med. Vi stemmer om det hvert andet år (lige år). 
Læs mere om ordningen under aarhus.dk/kost

 

For at børn kan trives, lære og udvikle sig, når de er i institution, er det vigtigt, at forældre og personalet arbejder tæt sammen. At vi har en god dialog og er åbne om det, vi ser - og enige om, hvad vi i fællesskab skal have fokus på.

Et stærk samarbejde

I Kolbøtten vil vi meget gerne samarbejde med dig som forælder. Vi finder det meget vigtigt, at du og vi har et tillidsfuldt forhold til det, vi har fælles – nemlig dit barn.

Når dit barn er begyndt i Kolbøtten inviterer vi dig til en go'daw-samtale, hvor vi gerne vil fortælle om, hvad du kan forvente af os, vi fortæller om, hvordan det er som barn at gå i daginstitution, og vi guider dig ind i, hvordan dit barn kan falde rigtig godt til.

Få indflydelse på hverdagen

I vores forældreråd har du gode muligheder for at få indflydelse på dit barns hverdag i afdelingen og dagtilbuddet som helhed.

Læs, hvad forældrerådet i Kolbøtten og bestyrelsen i dagtilbuddet arbejder med under Fælles i dagtilbuddet.

I Kolbøtten møder vi barnet i "øjenhøjde" og skubber det blidt for at give det selvværd og robusthed til at møde verdens udfordringer

I Kolbøtten har vi et nærværende fokus på dit barns trivsel, læring og udvikling. Det at føle sig som en del af et fællesskab får barnet til at trives, så det kan udvikle tætte relationer til både de andre børn og til de voksne i Kolbøtten.

Vi er i øjenhøjde med barnet, vi giver knus og krammere, og vi skubber blidt barnet videre i dets udvikling, så selvværdet boostes. Vi tror på, at barnet kan, og vi giver barnet lov til at prøve.

Du kan læse mere om vores arbejde i Kolbøtten i vores små pjecer: 

Fra vuggestue til børnehave

Motorik i Kolbøtten 

Læs mere om vores arbejde med børnenes udvikling og trivsel under Fælles i dagtilbuddet.